Bár gumiságuk teljes tudatában úgy fénylenek, mintha a minőséget képviselnék, a jótékony viaszréteg nem képes eltakarni az igazságot. Már a csomagolása olyan fantáziátlan, hogy függőként is hónapokig kellene nélkülözni ahhoz, hogy levegyük a polcról.

Leküzdve a márka iránti (Penny) előítéletet mégis elérkezik a pillanat, amikor szembe kell néznünk ezekkel a kis férgekkel. Würmchen ugyanis egyenlő féreg, giliszta. De senkit se tévesszen meg a germanofil elnevezés, maga a termék Lengyelországban készült, minden licencek fellegvárában.

Kibontás után citromos vécétisztító illata csapja meg az orrunkat, ami furcsamód az ízben is tartja magát, jóllehet citromos vécétisztítót még nem kóstoltunk. Maradjunk abban, hogy ízében és állagában is az ipari jelleg dominál, mintha nem is élelmiszerre, hanem mondjuk fröccsöntésre szakosodott üzemben gyártották volna.

Struktúrája minden rugalmassága ellenére merev, radírszerű, rágódunk rajta, és csak zsugorodik, mintha elemeire bomlana, de egységes állagot nem képez a szájban. Hát, nem lennénk ezeknek a kis gumigilisztáknak a helyében.

3/10